НОВИНИ

Норвежкият принц Хаакон давал незаконно апартаменти под наем

Наследникът на норвежката корона принц Хаакон незаконно е давал под наем апартаменти от кралските имоти около Осло, разкри вестник „Индипендънт“. Той не е имал необходимото разрешение за даване под наем, а освен това 5 от 11-те апартаменти са били опасни за живеене.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:14, 24.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
норвежкият принц хаакон давал незаконно апартаменти наем

По данни на изданието 43-годишният принц е давал жилища, подарени от баща му – крал Харалд V. Кралското имение се намира на 20 километра югозападно от Осло. Ръководителката на двореца за връзки с обществеността Мариане Хаген потвърди, че процесът по даване на имотите под наем не е бил оформен под надлежен начин.

Ще се отнася до опасните апартаменти, те са били признати за непригодни, защото в мазетата им имало хранилище с бензин. Обитателите на апартаментите временно са настанени в хотели наоколо, а принцът бе задължен да премахне опасното хранилище и да монтира в сградата датчици за дим.

В момента Хаакон е получил временно разрешение за даване под наем. Очаква се в близко бъдеще да поучи постоянно разрешение. По оценки на вестника миналата година принцът е спечелил от наемите сума, равностойна на 170 000 долара. По данни пък на Airbnb средната стойност на наема на отделно жилище в окръг Акер, където са имотите на наследника, е 125 долара на денонощие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова: Цените на винетките за 2017 г. остават същите
Лиляна Павлова: Цените на винетките за 2017 г. остават същите
Два от най-емблематичните романи на Ремарк излизат в ново общо издание
Два от най-емблематичните романи на Ремарк излизат в ново общо издание