За първа година Варна ще се включи в международната инициатива, посветена на книгите за магьосника Хари Потър. Организаторите от местния клон на Клуб “Дейли Потър” очакват всички фенове на поредицата утре вечер в 20 часа в средношколския отдел на Регионалната библиотека “Пенчо Славейков”.

Варна

Дора Солакова е учител по български език и литература. Смята, че всяка хубава книга носи нещо ново за читателя. Запалила се е по книгите за Хари Потър в тийнейджърските си години, но и досега ги препрочита с интерес.

Дора Солакова, Клуб “Дейли Потър” - Варна
“Утре очакваме преди всичко много да се забавляваме. Ние ще си спазим все пак традицията да си препрочетем откъси от книгата, да си коментираме също така тези откъси, но ще имаме и много интересни игри, състезания, ще имаме естествено разпределение по домовете.”
Жечка Кираджиева, библиотекар
“Целта е да се предаде този магичен заряд, този импулс към по-малките, към следващото поколение.”

Една от игрите, в които ще се включат феновете утре, е изобретена от Свилена.

Свилена Бабукчиева
“Винаги съм искала да участвам в нещо такова. Да създам нещо за феновете на Хари Потър, с което да ги зарадвам. И затова се замислих как да пресъздам изпитанията, през които преминават героите в първата книга.”

Играта е направена да бъде интересна и на порасналите фенове на поредицата. Но най-запленени остават децата, които могат да се пренесат в един от най-магичните моменти в книгата.