НОВИНИ

Нощта на театрите показа къде се ражда изкуството

Тази нощ завесите се повдигнаха за среща, в която артистите и публиката заживяха с магията на Мелопомена. Нощта на театрите превърна в сцена 15 града в страната и покани зрителите да усетят атмосферата на местата, където се ражда изкуството. По традиция Народен театър "Иван Вазов" организира разходки зад кулисите. Репортаж на Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
23:19, 19.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още
нощта театрите показа ражда изкуството

Коридори като лабиринти и неподозирани места. Някои пазят истории, други - неуморен труд в създаването на спектакъла, а трети невидимото за обикновения зрител. Преди актьорите да излязат на сцената обаче, Нощта на театрите повдигна завесата на въображението.

Скритото на 10 метра под сцената се оказа, не по-малко вълнуващо от случващото се на нея. И фактът, че Народният театър може да се похвали с една от най-модерните сцени в Европа.

Сава Драгунчев, актьор: Усещането е за летене, защото това те издига на нивото на втори балкон. Всеки сантиметър показва някакво време, когато този театър е бил строен. Изглежда мръсно, но това е т. нар. сценичен прах, който е трупан с години. И с години този прах е създаван от велики имена на българския театър и ние ходим по него.

Билети с отсъпка и безплатни представления. Театралният ден и театралната нощ са изпълнени с над 100 събития в цялата страна. В Благоевград в програмата се включиха и студенти от НАТФИЗ. В Алма матер пък ни канят в полунощ на последния спектакъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте финала на Детската Евровизия - СЕГА по БНТ1 и БНТ HD
Гледайте финала на Детската Евровизия - СЕГА по БНТ1 и БНТ HD
Художници нарисуваха Иван Вазов върху фасада в село Анево
Художници нарисуваха Иван Вазов върху фасада в село Анево