НОВИНИ

Нов автобус от Банско до хижа "Вихрен"

Нова автобусна линия тръгва от Банско до местността Шилигарника и хижа "Вихрен" през активния летен сезон, когато Пирин привлича хиляди любители на планинския туризъм. Автобусът ще се движи три пъти дневно, а часовете на тръгване са съобразени с движението на туристите в планината.

bnt avatar logo
от Десислава Димчева
09:06, 08.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Идеята за откриването на автобусната линия е да обслужва всички туристи, които посещават курортното градче през летния сезон без личните си автомобили. По този начин се улеснява достъпа на туристите до планината и спомага да се избегнат задръстванията по тесния планински път.

Георги Икономов - кмет на община Банско: Но по-голямата причина е, че ние трябва да тръгнем в тази посока, а именно ограничаване движението с лични автомобили в планината и налагането на автобусна линия.

Подробна информация за разписанието и спирките на автобусите в града все още липсва сред туристите.

Руси Ташев: Няма информация и хората не знаят, и естествено при тази ситуация всеки ще тръгне с колата. Като идея ние го харесваме, бихме го използвали винаги, стига да има повече информация за цялата дейност, която осъществява общината.

От общинската администрация обмислят и идеята през юли, август и септември да забранят след 9 часа туристите да се качват в планината с колите си, за да се намали замърсяването на околната среда с въглеродни емисии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивалът Бургас Джем събра почитатели на рока
Фестивалът "Бургас Джем" събра почитатели на рока
Над 130 нови детски площадки ще бъдат изградени в столицата
Над 130 нови детски площадки ще бъдат изградени в столицата