Прокурист влиза в болницата в Пазарджик, а досегашният заместник-председател на борда на директорите ще бъде директор на здравното заведение до избора на нов титуляр. След журналистическо разследване за издавани фалшиви ТЕЛК решения в болницата в Пазарджик, специалисти от Националната експертна лекарска комисия започват проверка.

Вижте повече подробности в прякото включване на Мариела Хубинова от Пазарджик.

Пазарджик

Въпросът кой ръководи болницата в Пазарджик, днес не получи своя еднозначен отговор. През целия ден комуникацията ни с ръководството на здравното заведение беше силно затруднена и получавахме противоречиви сигнали кой е влязъл в кабинета на изпълнителния директор - дали досегашният шеф д-р Вълчев или наследникът му д-р Темнилов. От здравното министерство ни отговориха, че за временно изпълняващ длъжността директор, до провеждане на Общо събрание на акционерите, е определен д-р Красимир Темнилов. По наша информация обаче, днес постът все още е заемал д-р Вълчев.

По-рано днес в болницата се появи и информация, че част от медиците са готови да подадат колективна оставка, в знак на съпричастност с досегашния директор д-р Вълчев. Но не намерихме обаче лекар, който да потвърди това. В болницата са категорични, че не се притесняват от започналите проверки - от Медицински надзор, прокуратурата и Националната експертна лекарска комисия. Последната трябва да проверява издадените ТЕЛК решения в болницата.

Досегашният директор д-р Вълчев твърди, че както неговото пожизнено ТЕЛК решение, така и тези на председателите на двете комисии, вече са проверявани от здравното министерство и прокуратурата, и няма открити нарушения или конфликт на интереси.

Уволниха директора на болницата в Пазарджик

Уволниха директора на болницата в Пазарджик

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Б...

Тази сутрин никой в болницата не знаеше кой ще ръководи лечебното заведение до избора на нов директор. По-късно стана ясно, че след като бъде вписан в Търговския регистър, постът ще заеме д-р Красимир Темнилов. За прокурист ще бъде назначен Антоан Дончев.

Докато в болницата се чудеха кой е новият им директор, пред ТЕЛК комисиите се извиха опашки. Двамата председатели на експертните комисии, уличени, че имат пожизнени ТЕЛК-решения, издадени от подчинените им, заявиха, че в това няма нищо нередно.

Д-р Ангел Генов: Тя е минала при мене на ТЕЛК, аз съм минал при нея, няма къде на друго место, ние сме като другите хора, боледуваме, съвсем нормално е. Но след нашата комисия има решаваща комисия, където си има председатели, където си има лекари в НОИ и те проверяват много щателно нашите неща. Особено когато се касае за лекари.
Д-р Снежана Кабаджова Аз не получавам пенсия по болест, аз получавам пенсия за изслужено време и старост. Пожизнено ТЕЛК решение ми се полага, защото аз имам навършени години, имам и необходимия трудов стаж. От това решение аз нищо не ползвам, не получавам пенсия по болест.

И двамата лекари не се притесняват от проверките в болницата и заявиха, че ще търсят правата си в съда.