НОВИНИ

Нов физкултурен салон за учениците в село Кочан

Над 280 ученици и техните учители от началото на следващата учебна година ще имат възможността да провеждат часовете по физическо възпитание през зимата на закрито.

bnt avatar logo
от С. Илиев, Д. Балджиев
08:40, 20.04.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

С десетки спортни прояви в програмата за най- активните училища за 2017 и 2018 година и две награди, учебното заведение в село Кочан, община Сатовча, си заслужи изграждането на закрита спортна база. Физкултурен салон, чакан повече от 40 години.

Велин Сафиев - заместник-директор на СУ „Христо Смирненски" - с. Кочан: Досега часовете по физическо възпитание през зимния сезон и през дъждовно време в импровизирани физкултурни салони, където не може да се провежда нормална учебна дейност.

В конкуренцията на още 370 училища от цялата страна, децата на Кочан бяха най-активни по време на Европейския ден на спорта. Освен това селото е родно място на десетки известни спортисти, прославили България по целия свят.

Динко Кумбаров: учител по физ. възпитание и спорт, СУ „Христо Смирненски" - с. Кочан: Абсолютно го заслужаваме, след като толкова много спортисти са излезли от тук, от това училище. Шампиони, участници на олимпийски игри, национални състезатели.

Проектът предвижда изграждане на сграда с размери 12,5 на 30 метра, като в нея ще бъдат обособени салон за игра, съблекални и санитарни помещения.

Румен Орачев - заместник- кмет на община Сатовча: Обектът е на стойност 350 000 лева, а пусковият срок е краят на месец август. Надяваме се за началото на новата учебна година физкултурния салон да бъде в готовност.

С изпълнението на проекта, финансиран от Министерството на финансите, учениците ще могат да практикуват волейбол, баскетбол, футбол и тенис на маса на закрито.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца засадиха цветя във формата на антична мозайка в Сандански
Деца засадиха цветя във формата на антична мозайка в Сандански
Започна националният ученически конкурс „За хляба наш... в Благоевград
Започна националният ученически конкурс „За хляба наш..." в Благоевград