НОВИНИ

Нов хирургически робот и безплатни прегледи в урологията в болница "Токуда"

С най-съвременна система за роботизирана хирургия разполага урологията в болница "Токуда". В ход е кампания на безплатни прегледи на пациенти с установен рак на простатата, пикочния мехур или бъбрека.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
07:20, 18.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На 21, 27, 28 януари пациентите с установен рак на простатата, пикочния мехур или бъбрека могат да се запишат за безплатен консултативен преглед.

Калоян Давидов, болница Токуда: "Дните са оказани на сайта на болницата и през регистратурата могат да се запишат хората. При по-голям интерес могат да се увеличат датите. Това са консултативни прегледи на хора със доказано злокачествено заболяване на простатата, пикочния мехур или бъбрека. Това са зоните на оперативно действие, където платформата "Да Винчи" е приложима и би могла да бъде полезна. Идеята е хората да получат едно допълнително експертно становище и преценка дали заболяването и стадия, в който е, са подходящи за лечение с робот."

Хората не се доверяват на идеята робот да ги лекува, но Калоян Давидов ги уверява, че това не е робот от филмите.

Калоян Давидов: "Това не е герой от фантастичните филми, а един сложен хирургически инструмент. Той няма изкуствен интелект. Той дава едно изключително добро зрение, триизмерно, вътре в човека. Манипулаторите са изключително фини и дават възможност за прецизност."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-големият проект за воден цикъл в страната все още не работи
Най-големият проект за воден цикъл в страната все още не работи
Жълт код за снеговалежи и навявания в 23 области на страната
Жълт код за снеговалежи и навявания в 23 области на страната