В София откриха нов комплекс, в който децата да се обучават по безопасност на движението. Инициативата е част от кампанията на БНТ „Спри, детето запази!“

В двора на детска градина „Шарл Перо“ в район „Младост“, бе открита първата за 2019 г. учебна площадка за безопасно движение и колоездене от кампанията "Спри, детето запази!".

Силвия Симова, началник на отдел „Връзки с обществеността“ - БНТ: От името на българска национална телевизия, искам да благодаря на директорката, за това че продължава кампанията „Спри, детето запази“, защото ние започнахме преди седем години с идеята да запазим живота и здравето на всички тези деца, които са тук, децата на България.
Мария Ботева, "Пътна полиция" - ГДНП: Единият от най-важните знаци, според мен, които децата трябва да разпознават е, мястото където е обозначено, че има пешеходна пътека, за да може да се научат да ги използват.
БНТ се включи в кампанията "Спри, детето запази!"

БНТ се включи в кампанията "Спри, детето запази!"

За шеста година Българската национална телевизия съвместно със Столичната община и Пътна полиция, организира детско коледно тържество, част от кампани...

На новата учебна площадка децата демонстрираха познанията си за безопасно движение по пътищата и умело управляваха мини автомобили и мотоциклети.

Имаше и артистична програма от театрално студио „Весел столичен фар“.

Инициативата има за цел да фокусира вниманието на водачите върху малките участници в движение, които са активни през летния сезон. Досега са подновени и десетки пешаходни пътеки в близост до училища и детки заведения.