Нов директор, нови учители и видеонаблюдение от понеделник в детска градина „Брезичка“ в Бургас. Мерките се въвеждат след скандалния видеоклип със скрита камера, който показва насилие и обиди на учителки над деца. От днес психолози започнаха работа с децата и персонала. Прокуратурата и Агенцията за закрила на детето изясняват всички обстоятелства около скандалния случай.

Бургас

Спешни уволнения заради клип с насилие над деца в детска градина в Бургас

Спешни уволнения заради клип с насилие над деца в детска градина в Бургас

Спешни уволнения и наказания ще има днес в ОДЗ „Брезичка" в Бургас, след като в интерент пространството вчера бе разпространен клип със сцени на наси...

Укривани ли са факти за насилие над деца от персонала на детската градина ще проверяват от Агенцията за закрила на детето.

Нейля Мурад, началник отдел в Агенцията за закрила на детето: От една страна има насилие, но има и такива членове на персонала, възрастни лица, които са били свидетели на това насилие, но те не са информирали никого."

Ако се установят такива служителите ще бъдат глобени, казаха още от агенцията.И днес учители и родители още не могат да приемат, че това, което се вижда на скандалния клип се е случило в тяхната детска градина.

Маргарита Георгиева, учителка: Никога не сме допускали, че може да има такива неща и да се случват такива неща в групите. Ние си обичаме нашите деца, те идват с желание на градина.
Събка Недева, директор на ОДЗ „Брезичка: Честно да Ви кажа, нямам обяснение за случилото се. И записът е направен в ден, в който бях в отпуск. Не се оправдавам в никакъв случай.
Двете детски възпитателки от Бургас са подали молби за напускане

Двете детски възпитателки от Бургас са подали молби за напускане

След появата на скандален клип в интернет за насилие над деца в детска градина "Брезичка" в Бургас прокуратурата започна проверка. На кадрите се вижда...

Мария Гюзелева, майка на на пострадало дете: Разбирате ли, просто не мога да повярвам, че тя не е чувала това, което се случва.
Йорданка Ананиева, зам.-кмет на Община Бургас: Аз и на госпожа Недева казах, и на вас казвам - ръководителят за това е ръководител, за да знае какво се случва в неговата детска градина.

Предстои прокуратурата в Бургас да повдигне обвинения на базата на видеоклипа и разпити на учителите и родители на пострадалите деца .

Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детската градина в Бургас

Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детската градина в Бургас

Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детска градина "Брезичка" в Бургас. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Керка Дюлгерска, прокурор: Открито са малтретирани пет деца. Това е потвърдено и от техните родители. Изтезанието по отношение на децата може да бъде както от психично, така и от физическо естество, така че техният брой продължава тепърва да бъде установяван.

Двете учителки от видеоклипа са уволнени, а досегашната директорка от понеделник ще бъде освободена и се пенсионира.