НОВИНИ

Нов правосъден министър и редица преназначения в бъдещия кабинет на Тереза Мей

Британският премиер назначи Дейвид Лидингтън за министър на правосъдието в новото си правителство след парламентарните избори от тази седмица, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на "Даунинг стрийт" 10. Досега Лидингтън беше лидер на Камарата на общините - долната камара на британския парламент, припомня агенцията.

нов правосъден министър редица преназначения бъдещия кабинет тереза мей
bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 11.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

От канцеларията на Мей съобщиха за няколко преназначения на досегашни министри. Джереми Хънт остава министър на здравеопазването, Саджид Джавид - на регионите и местното самоуправление, Джъстин Грийнинг - на образованието и по въпросите на жените и равноправието, Лиъм Фокс - на международната търговия, Грег Кларк - на бизнеса, енергетиката и промишлените стратегии, Крис Грейлинг - на транспорта и Прити Пейтъл - на международното развитие.

Освен това Гевин Уилямсън остава организационен секретар на групата на консерваторите в Камарата на общините, а Алън Кеърнс запазва поста си на министър, отговарящ за Уелс, се казва в съобщението на Даунинг стрийт.

В петък канцеларията на премиера съобщи, че министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство. Тогава от Даунинг стрийт казаха, че досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Брекзита Дейвид Дейвид ще оглавяват същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби парламентарното си мнозинство на изборите тази седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Курбан за здраве на православния комплекс Памет и вяра край Благоевград
Курбан за здраве на православния комплекс "Памет и вяра" край Благоевград
​Коалицията начело с партията на Хашим Тачи печели 40% на изборите в Косово
​Коалицията начело с партията на Хашим Тачи печели 40% на изборите в Косово