НОВИНИ

Протестът във Войводиново премина без напрежение

Жителите на село Войводиново се събраха тази вечер, след като преди две седмици обявиха временно спиране на протестите. Събирането им е провокирано от завръщането на част от живеещите в ромската махала днес преди обед. Те бяха придружени от адвокат и представители на правозащитни организации, които убеждавали завърналите се семейства да останат в къщите си.

bnt avatar logo
от БНТ-Пловдив
20:14, 09.02.2019
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Това на практика е невъзможно, защото електричеството и водоснабдяването са прекъснати преди повече от месец, а сградите дори нямат прозорци. Веднага към мястото са изпратени полицейски екипи, Специализирани полицейски сили и работещите в региона служители на жандармерията.

Не е допуснато нарушение на обществения ред и към момента обстановката в селото е спокойна. Остава полицейското присъствие.

За понеделник е планирана среща в община Марица между представители на ромски неправителствени организации и кмета Димитър Иванов.

Първите дела в Административния съд Пловдив по внесените обжалвания за бутане на незаконните постройки във Войводиново са насрочени за месец март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кризата във Венецуела: Кой е Хуан Гуайдо?
Кризата във Венецуела: Кой е Хуан Гуайдо?
Започна подписка в защита на кардиологичната болница в Бургас
Започна подписка в защита на кардиологичната болница в Бургас