НОВИНИ

Нов режим на светофари след репортаж на БНТ 2

Нов режим на светофарите на кръстовището на Симеоновско шосе и Околовръстния път на София ще бъде въведен от събота. След репортаж на БНТ 2 за поредна катастрофа на това място Комисията по безопасност на движението към Столичната община разгледа и други подадени сигнали и установи, че сегашната организация създава опасност за преминаващите.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
19:25, 09.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Основната конфликтна точка е при левите завои от Симеоновско шосе към Околовръстния път и в посока Пловдив и в посока Перник. За завиващите наляво първоначално свети зелено, като насрещното движение е спряно, но след това без да има сигнал за тях то се пуска и това ги изненадва.

Петър Несторов, главен експерт "Организация и безопасност на движението" в Столичната община: "Предвиждаме да променим режима на работа на светофарната уредба на кръстовището, която в момента работи на 3 фази, да увеличим на 4 фази - да работи и цикълът от 110 секунди на 120 секунди и с тази промяна да избегнем този конфликт, който се получава между лявозавиващите от Симеоновско шосе - посока Пловдив и движещиге по Симеоновско шосе в посока център."

Промяната се въвежда експериментално, за да се прецени дали по този ночин няма да се забави преминаването. Ако се окаже неудачна, ще се търсят и нови варианти. Засега от Общината не предвиждат разширяване на платната под моста на Околовръстното.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 юни - Международен ден на архивите
9 юни - Международен ден на архивите
Отпада заверката на някои документи за чужбина
Отпада заверката на някои документи за чужбина