Нов случай на насилие разтърси Сотиря само две седмици след жестокото убийство на малката Кристин. В късния следобед вчера двама мъже са блудствали със 7-годишно дете. Момиченцето е прегледано в сливенската болница и освободено за домашно лечение.

Сотиря, Сливен

Задържани са двама мъже - на 15 и на около 60 години, за блудство със 7-годишната Радка. Инцидентът е станал в ромската махала на село Сотиря. От окръжната прокуратура казаха, че 15-годишният е извършил престъплението. Изяснява се съпричастността на другия задържан.

По непотвърдена информация момичето и младият мъж са се познавали. Няма данни за прекомерно насилие върху детето.

Престъплението е станало в пристройка, близо до дома на момиченцето, където по непотвърдена информация е живеел по-възрастният задържан.

Майката на 7-годишната Радка я повикала, след като тя не отвърнала, тръгнала да я търси и видяла случващото се. Тя изблъскала насилниците.

Светла Атанасова, майка на пострадалото дете: Познавам ги, от нашето село са. Не съм го видяла от къде се появи и хвана устата ѝ тъй и тя се дръпнала. При каруцата нашата седеше детето, играеше. И я хвана и я дърпа. Тя са дърпа, но не мой да вика, запуши устата ѝ.

Образувано е досъдебно производство. Ще се определи дали тези действия, които са извършени и установени до този момент, са щели да доведат и до по-жестоко престъпление.