НОВИНИ

Нов спор в парламента за ваксините

Нов спор по повод турските ваксини. От БСП и ДПС си размениха остри реплики със здравния министър Петър Москов по време на парламентарния контрол. От опозицията обвиниха министъра в лъжи и манипулации. Той им отговори, че очевидно не искат да спрат политическите изстъпления на тема страхове у хората.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:55, 29.01.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Общото питане на БСП и ДПС към здравния министър за задължителните имунизации и вноса на ваксини от Турция нажежи атмосферата в пленарната зала. Емил Райнов обвини Петър Москов, че му е наредено да наруши закона.

Емил Райнов - депутат от ПГ "БСП лява България": Остава въпросът защо го направихте? За да продължите да се возите в джиповете, да откривате обекти, да режете лентички или може би да печелите басове? За мен е последното. Този път обаче залогът не беше поредното мачле, залогът беше здравето на българските деца.
Тунчер Кърджалиев - зам.-председател на ПГ "Движение за права и свободи": Господин министър, Петър сте, но не сте хитър. Два месеца се държите като едно изключение в свят на идиоти.
Петър Москов - министър на здравеопазването: Всеки един български гражданин, ако не е бил убеден досега, сега вече, след това изявление - мачлета, не знам си какво и така нататък, трябва да си даде ясна сметка, че става въпрос за чиста политическа атака. Дали има или няма административни пропуски в процедурата, това е предмет от компетенцията на прокуратурата. Ако прокуратурата докаже това, разбира се, аз ще си поема отговорността за административен пропуск. Като това по никакъв начин не е, никога не било предмет на разследване от гледна точка на сигурността и състава на ваксините, с които се ваксинират българските деца.

От ДПС обявиха, че са събрали 66 подписа,за да внесат искане в парламента за обсъждане на въпроса с ваксините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиняемите за убийството на Немцов получиха обвиненията си
Обвиняемите за убийството на Немцов получиха обвиненията си
Вежди Рашидов: Алуминиевите щори на Ларгото са сложени временно
Вежди Рашидов: Алуминиевите щори на Ларгото са сложени временно