Втори защитен информатор излезе наяве във връзка с разследването за импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп, породено от разговора с украйнския му колега Володимир Зеленски. Новината беше съобщена от адвоката на първия информатор в интервю пред телевизия ЕйБиСи.

Адвокатът, представляващ информаторите в разследването, Марк Зейд, обяви пред телевизия ЕйБиСи, че вторият защитен информатор е също служител на американските разследващи служби. Неговата самоличност остава конфиденциална, но това което беше споделено, е че той вече е дал показания. Белият дом отказа коментар във връзка с появата му.

По думите на Марк Зейд вторият информатор, за разлика от предишния, има сведения от първа ръка относно обвинения в злоупотреба с власт от страна на президента Тръмп. Личният адвокат на американския държавен глава Руди Джулиани обяви в Туитър, че не е учуден от появата на още един таен източник на информация и определи разследването като политическо.

Комитетът, отговорен за разследването за импийчмънт срещу Доналд Тръмп, се надява именно този втори информатор да е пряк свидетел на телефонния разговор от 25-ти юли или поне да притежава повече информация. Съществуват съмнения при разследващите, че публикуваният от Белия дом препис на разговора не е пълен и някои части от него са били умишлено редактирани.