Нов вандалски акт доведе до липса на осветление в подлеза срещу блок 458 в столичния район "Младост 4". За проблема сигнализираха зрители на БНТ 2. Със същия казус бяхме потърсени и през 2016-а, когато след наш репортаж лампите, както и вратата водеща към сервизното помещение бяха сменени.

София

Година и половина след репортажа ни ситуацията в подлеза срещу блок 458 е същата. Всички осветителни тела са изпочупени. Новата врата, която води към помещението, в което се внамира таблото за управление на осветлението, също е разбита. Този подлез е единственото място, през което безопасно може да пресече булевард "Александър Малинов". Заради липсата на осветление обаче много хора избират да пресичат през натоварения булевард, защото се страхуват да не бъдат нападнати в тъмното.

"Аз минавам само през деня."
Габриела Петкова: "Не се прибирам от тук вечерта."

От район "Младост" казаха, че досега са правени частични ремонти, но без успех. Именно затова утре започа подмяната на осветителните тела.

Румен Русев, зам.-кмет в район "Младост": "Ремонтът включва подмяна на осветителни тела, ремонт на вратата, която се намира ел. таблото за осветление и ремонт на самото табло."

За да не се чупят лампите, ще бъдат поставени решетки. Според Русев вандалските прояви са факт заради липсата на охрана и видеонаблюдение в подлеза. Затова от районната администрация в "Младост" обещаха да настояват Столичната община да им помогне с финанси за поставянето на охрана или камери.