НОВИНИ

Нов вид канабис се появи в Албания

Нов вид канабис, който расте за 45 дни и вече е готов за продажба, се разпространява в Албания, пише македонският в. "Дневник".Според албанските медии семето за този нов сорт се внася от Виетнам и е много по-скъпо от канабиса, който досега се отглеждаше в Албания. Виетнамското семе било много по-продуктивно и качествено от южноамериканския канабис (който се отглежда за 2-3 месеца) и от него можели едновременно да се извлекат няколко наркотични елемента, информира албанският в. "Мапо".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:40, 23.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
нов вид канабис появи албания

Тази новина бе съобщена и от депутата Фламур Нока, който е заместник-председател на парламентарната комисия за сигурност. В писмо до премиера Еди Рама той посочи, че тази година в Албания площите, засети с канабис, са пет пъти повече в сравнение с миналата година. Нока уведоми премиера, че престъпните групи използват виетнамско семе, и настоя за засилено наблюдение от въздуха, засилен контрол на цялата територия на страната и публикуване на получените данни и снимки.

Местните медии изтъкват, че сега центърът за производство на канабис се е пренесъл от Лазарат в района на южния град Тепелена, а полицията планира нови операции за унищожаване на наркотика. В този район цели хектари били засети с канабис, който след 40 дни се продавал в други части на страната. Голям брой семейства, емигрирали от района на тепелена, вече се връщали, за да се захванат с новия бизнес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
140 години от Априлското въстание - Райна Княгиня
140 години от Априлското въстание - Райна Княгиня
Над 120 ученици участват в олимпиадата по експериментална физика
Над 120 ученици участват в олимпиадата по експериментална физика