Националният осигурителен институт (НОИ) предлага нова електронна услуга. Тя дава възможност за запазване през интернет на ден и час за посещение при експерт. Чакането на опашка могат да си спестят само клиентите на НОИ София-град.

Около 2 000 души на ден посещават териториалното поделение на НОИ в София. Чакането пред гишетата може да продължи няколко минути или няколко часа в зависимост от услугата.

Красимира Банчева - главен експерт в НОИ: Регистрацията става много елементарно, защото се ползва само потребителско име - без да се налага да се подават лични данни, спазвайки в момента Европейския регламент.

Резервацията отнема няколко минути. След като изберете услугата, например болничен, трябва да видите свободните дни и часове и да изберете удобното за вас време.

Ще получите 4-цифрен код. Трябва да отидете в НОИ десетина минути преди запазения час и да въведете кода в специално устройство. Така ще потвърдите резервацията и ще получите билет. Чрез системата за повикване ще чуете номера на билета и гишето, на което трябва да отидете.

Системата работи от около три седмици. Час за посещение по интернет са резервирали около 50 души.

НОИ изпраща предупредителни писма към бъдещите пенсионери

НОИ изпраща предупредителни писма към бъдещите пенсионери

Националният осигурителен институт започва да разпраща предупредителни писма на хората, които ще навършат възраст за пенсиониране след 1 януари 2019 г...