Нова кампания за предаване на пластмасови капачки предстои тази събота. Целта е благотворителна - с парите от продажбата на пластмасата ще се купи медицинска техника. Софийска фирма вече се е ангажирала с изкупуването на капачките.

Капачки за "Бъдеще"- това е името, което са избрали организаторите на кампанията и то не е случайно със събраните пари те ще закупят нов кувьоз за болницата в Червен бряг.

Мартина Йорданова - доброволец:В болницата има един кувьоз. Информацията е потвърдена от Министерството на здравеопазването, както и от началника на отделението - д-р Цеков. Този кувьоз в момента е в много лошо състояние. Термостатът му не работи, кислорода му не е директен, вратичките не се затварят. В тази болница е належащо. За 2016 г. има около 100-110 родени бебета. За 2017 г. до момента са 74, от които 15% са недоносени.

Капачките ще бъдат транспортирани и рециклирани в пункт близо до София, където ще бъдат изкупени на цена от 40 ст. за една капачка. Цената на най-евтиния кувьоз е 12 000 лв., за да могат да го закупят ще им трябват 30 тона капачки. Лазар и Мартина са оптимисти.

Лазар Радков - доброволец: Ние я обявихме преди две седмици. Още първите няколко дни събитието беше видяно от над 600 хил. души. Хиляди души казаха, че ще дойдат. Много хора от градове извън София ни питаха те как могат да се включат, къде могат да предадат капачките също искат да помогнат.

Кампанията стартира тази събота от 10 сутринта. Сборният пункт е на паркинга до Националния стадион. Идеята на организаторите е да правят такава акция няколко пъти в годината и обещават всеки занесъл капачки да получи разписка за това какво е дарил.