НОВИНИ

Нова лазерна мобилна камера засича скоростта на автомобилите в Пловдив

С нова мобилна камера за засичане на превишена скорост разполага пловдивската Пътна полиция. Лазерното устройство работи при всякакви метеорологични условия, в тъмната и светлата част на денонощието и заснема автомобилите и по трите пътни платна. Когато нарушителят е с чужда регистрация полицията има връзка с колегите си по целия свят за да изпрати данни за нарушението.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
21:15, 16.03.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Новите камери са невидими за антирадарите, тъй като са снабдени с лазер.

Инсп. Ботьо Гиргинов - КАТ "Пътна полиция" - Пловдив: "За разлика от предишните камери, т.е. камерите и в момента, тази камера дава много добра възможност, като единственият човешки фактор е при монтирането и настройването на камерата за работа. Оттам нататък в продължение на часове камерата може да работи на автономен режим, като във всеки един момент данните чрез 4G се получават в компютър и сървър и предстои тяхната обработка."

Новата камера бързо може да бъде преместена и поставена на невралгична пътна отсечка. За десет минути устройството засече 15 нарушители превишили скоростта. И двамата шофьори, които бяха проверени не са видели камерата.

Людвиг Събчев: "Ще намаляват хората и ще карат по-разумно, донякъде тия, които си карат бързо няма въобще да ги притесни."
Ангел Велчев: "Силно се надявам да караме всички по-бавно и по-добре, по-нормално да караме, особено в градски условия."

Пловдивската пътна полиция разполага с 11 камери. 8 са мобилните, две стационарни и новата лазерна, каквато има вече и всяка от регионалните дирекции в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поне двама израелски войници загинаха под връхлетяла ги кола на Западния бряг
Поне двама израелски войници загинаха под връхлетяла ги кола на Западния бряг
Започна фестивалът на българското кино в Прага
Започна фестивалът на българското кино в Прага