НОВИНИ

Нова площадка за обучение на деца по безопасност на движението

Учебна площадка за обучение на деца по безопасност на движението беше открита в столична детска градина. Инициативата е част от кампанията на БНТ и Столичната община "Спри, детето запази". За пета поредна година БНТ напомня правилата за движение на децата по един забавен и атрактивен начин.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
21:58, 01.06.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

На най-забавния и усмихнат ден от годината децата не само се забавляваха, но и научиха правилата за безопасност на движението. Малчуганите с радост споделиха какво са научили.

Елена Каменова - 6 години: Ето този знак там е СТОП, за да се огледаме дали няма пешеходци и тогава да тръгнем.

Евгени - 5 години: Първо трябва да се огледаш наляво и надясно и после да пресечеш.

За пореден път посланиците на кампанията и лицата на БНТ призоваха за повече толерантност на пътя и спазване на правилата за движение.

Румен Йовчев - водещ на новините на БНТ 2: Аз самият съм родител и съм баща на две деца и се радвам, че такива инициативи на БНТ допринасят за по-добра култура на всички участници в движението, не само шофьорите, но и пешеходците.

Една от основните цели на кампанията е да бъде провокиран интереса към пътната безопасност не само на децата, но и на възрастните.

Симеон Симов - секретар на Съвета по безопасност на движението на децата в София: Ние трябва да подготвим добра материална база и чрез децата да си направим един мост и да стигнем до родителите.

Най-важната цел на „Спри, детето запази!" е да запази живота и здравето на малки и големи участници в движението на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествената заря във Враца за Деня на Ботев и в чест на загиналите герои
Тържествената заря във Враца за Деня на Ботев и в чест на загиналите герои
Нови протести срещу властта в Македония
Нови протести срещу властта в Македония