НОВИНИ

Нова система на НОИ улеснява услугите за софиянци

Нова информационно-указателна система ще улесни ориентацията на посетителите на териториалното поделение на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ) в София към местата за предоставяне на исканата от тях услуга, съобщиха от НОИ.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:27, 18.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
нова система нои улеснява услугите софиянци

В помощ на гражданите е видеостена с четири екрана, информационни табла за коридорите по видове услуги, указателни табели и схема на разположението на коридорите. Системата е проектирана в четири сектора, колкото е и броят на коридорите и билетоподаващите устройства, които управляват различни групи услуги. За лесно разпознаване всеки сектор е с различен цветови код. Четирите цвята са приложени не само на видеостената и информационните табла, но и на билетоподаващите устройства и дисплеите, визуализиращи изтеглените билети.

От видеостената гражданите могат да получат информация за всички видове и категории услуги с указан код от билетоподаващите устройства. Тя насочва към информационните табла в коридорите, където е достъпна допълнителна полезна информация за всяка услуга и кратки отговори на често задавани въпроси. Столичното ТП на НОИ е най-голямото в страната, всеки ден в него се предоставят административни услуги на над 2500 лица. За тяхното по-качествено обслужване през пролетта на м.г. тук бе внедрена електронна система, включваща билетоподаващо устройство, указващо предлаганите услуги и реда за прием. Преди година стана възможно и онлайн запазване на предпочитан ден и час за посещение на приемните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов сe срещна с Управляващия на Световната банка Шаолин Янг
Борисов сe срещна с Управляващия на Световната банка Шаолин Янг
Открити са нови документи, свързани с Васил Левски
Открити са нови документи, свързани с Васил Левски