НОВИНИ

Нова социална трапезария в Пловдив

80 самотни и крайно бедни жители на Пловдив ще получават храна в нова обществена трапезария в Пловдив. Социалната услуга се предоставя до края на месец април. Хората, които всеки ден ще се хранят безплатно, са от шестте района на Пловдив.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
19:02, 06.01.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Социалната трапезария се намира в пловдивския район „Западен“. Основният критерий при подбора на гражданите е да не ползват същата услуга в друга трапезария в Пловдив. 80-те потребители ще получават храна на стойност два лева на ден.

"Получават всеки ден топъл обяд, който включва първо и основно ястие, в някои от дните има и добавка десерт: дали кисело мляко, дали портокал, различни такива добавки", разясни Георги Титюков - заместник-кмет на община Пловдив.

Договорът е за 15 хиляди лева и се осъществява по спечелен проект към фонд „Социална закрила“ на Министерството на труда и социалната политика. Очаква се дейността на трапезарията да бъде удължена и след края на април.

"Успяваме да я поддържаме целогодишно, дали лятото по европейска програма, дали зимата по фонд „Социална закрила“", допълни заместник-кметът.

Отделно от проекта, Общината осигурява храна на 2060 социално слаби граждани. Те се хранят в 11 социални трапезарии на територията на Пловдив, като заделените средства от бюджета са на стойност 850 хиляди лева. Услугата ще продължи до началото на месец април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
38-годишен шофьор от Хасково хвана кръста в Пловдив
38-годишен шофьор от Хасково хвана кръста в Пловдив
На Богоявление най-смелите мъже скочиха в ледените води на Дунав
На Богоявление най-смелите мъже скочиха в ледените води на Дунав