НОВИНИ

Нова специално по "Софтуерно инжинерство" във Великотърносвкият университет

От октомври Великотърносвкият университет "Св. Св. Кирил и Методий", съвместно с голяма софтуерна компания, откриват нова специалност по "Софтуерно инженерство". Според декана на математическия факултет в университета- в момента на пазара се търсят около 20 000 софтуерни инженери.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
21:55, 08.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
нова специално софтуерно инжинерство великотърносвкият университет

Бакалавърската програма по "Софтуерно инженерство" ще промени досегашната структурата на образованието - студентите ще получат първо практически, а след това теоретични познания.

Проф. Мирослав Гълъбов, декан на Факултета по математика и информатика на Великотърновския университет: "В първи курс примерно не се изучава математика. Нещо, което би звучало странно на колегите от гилдията. Ние преценихме, че студентите трябва да натрупат повече практически знания, след което да започнат своята теоретична подготовка."

Новата програма е одобрена от министерството на образованието и ще бъде реализирана благодарение на партньорство между Великотърновския университет и частна софтуерна компания.

Никола Вълчанов - технически директор в софтуерна компания: "Бизнесът може да допринесе с технологичния поглед, с погледа от какво ИТ браншът има нужда. От друга страна университетът и акедемичният състав на университета може да даде методологията, по която тези неща трябва да се преподават."

Великотърновският университет ще приеме около 160 души. Студентите могат да кандидатстват с изпит по математика, матура или с оценка от състезание .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След репортаж на БНТ. Отмениха решение за добив на инертни материали в Лозен.
След репортаж на БНТ. Отмениха решение за добив на инертни материали в Лозен.
Френските синдикати плашат с протести и на Евро 2016
Френските синдикати плашат с протести и на Евро 2016