НОВИНИ

Нова технология за правене на маникюр ще измести гел лака

Нова технология за правене на маникюр, която съхранява и подхранва естествените нокти, е на път да измести гел лака и да се превърне в хита на лятото. Коя е тя, както и съвети как да предпазим косата си от вредните влияния на слънцето и морската вода - вижте в репортажа.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
10:14, 08.07.2017
14215
Чете се за: 01:09 мин.
Още

Белгийци са разработили нова полуперманентна технология зa здрави нокти. Става въпрос за подхранваща терапия, която е иновативна алтернатива на гел лака, не уврежда ноктите, а дори стимулира техния растеж.

Пламена Георгиева, представител на фирмата, която внася иновацията в България: Това е система, която щади ноктите, заздравява ги в дълбочина и същевременно всяка една жена може да се радва на страхотен маникюр, страхотни цветове, особено през летния сезон.

Иновацията всъщност се състои в комбинацията от подхранващ серум и специален базов стикер, върху който се нанася лакът. Премахването става за секунди.

Пламена Георгиева: Премахването става благодарение на специално създаден продукт, който може да бъде използван дори в домашни условия!

На първо място в тенденциите при маникюра това лято са така наречените бейбибуминг ефекти или преливащи цветове в ярки тонове. Безспорен хит е и ефектът стъкло. Популярни продължават да бъдат декоративните конфети.

Морето, слънцето и химикалите в басейните са истинско изпитание както за кожата, така и за косата. Как да се предпазим от неприятните последици?

Мартина Манолчева, специалист по професионална козметика: Добре е да използваме продукти за коса със слънцезащитен фактор.Те предотвратяват точно това начупване на косата, което се причинява от изсушаването. Добре е да носим шапка, която допълнително ще предпази скалпа и кожата на главата.

Когато сме на море е добре да вземем със себе си продукти, които подхранват и укрепват косъма. В този случай само шампоан и балсам не са достатъчни. Хубаво е да се прави маска на косата, да се поставят и кристали. Специалистите съветват, ако се боядисваме, да го направим две седмици преди море или две седмици след това, за да не изтощаваме допълнително косата си. След като се върнем от почивка препоръчително е да се подложим на възстановяваща терапия, която всеки салон за красота предлага.

Един от най-революционните методи за грижа на косата е така наречената "трихонутришън диета".Тя включва в себе си богат набор от полезни вещества - липиди, витамини, протеини. Всичко, което е необходимо за една здрава и красива коса

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издадоха книга с рецепти от сериала Приятели
Издадоха книга с рецепти от сериала "Приятели"
Утре се открива Витоша летен фест
Утре се открива "Витоша летен фест"