НОВИНИ

Нова транспортна схема за облекчаване на трафика в Благоевград

Община Благоевград обмисля да въведе нова транспортна схема, за да се облекчи трафикът в града. Все по- трудно става придвижването в централна градска част, тъй като с всяка година броят на автомобилите се увеличава. Според шофьорите местата за паркиране в центъра са недостатъчни.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
08:36, 21.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От община Благоевград казаха, че обмислят вариант да се въведе еднопосочно движение за улиците в центъра на града. Според шофьорите това би облекчило трафика.

- Трябва по-лесно да може да се изтеглят колите, по-лесно да има място, където хора, които си живеят тука да има къде да си оставят колите.

- Целият център има проблеми с паркирането, дори и сега по това време събота и неделя също.

От община Благоевград казаха, че предстоят промени в Наредбата за Синята зона, тъй като в момента тя е неефективна. Предвижда се да бъдат променени правилата за издаване на талони за безплатно паркиране на хора с увреждания.

От началото на годината до момента са издадени 75 талона на хора с увреждания. За миналата година броят разрешителните за безплатно паркиране, които са отпуснати е над 680. Издадените талоните за хора с увреждания с всяка година се увеличават, като според общинската администрация се злоупотребява с тях.

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: Всеки ден издавам между 20 и 40 талона за инвалиди. Истината е друга контрол и контрол, и санкции и нещата се случват.

За да се облекчи трафикът, се предвижда още да бъдат изградени светофари на входа на квартал „Струмско" и в района студентските общежития към Югозападния университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
Започват пътни ремонти във Варна
Започват пътни ремонти във Варна