НОВИНИ

Нова транспортна тапа в София

Нови транспортни затруднения очакват софиянци от събота. Започва ремонтът на улица “Козлодуй”, важна транспортна връзка между Централна гара и улица “Раковски”.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
19:27, 15.07.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Ремонтът е повече от наложителен и заради разбитата настилка и изкривените трамвайни релси. Ще се подменя и канализационният колектор.

Дончо Барбалов, зам.-кмет на София: "Има доста неща да се свършат и по укрепването на пътната настилка. Съответно, ще има и смяна на трамвайното трасе с такова, което да осигури безшумност за живеещите в района."

Дължината на първия ремонтиран участък е километър и половина.

Продължава ремонтът по улица “Богатица”, където първо се изгражда канализационен колектор и топлопроводна мрежа. Освен новата пътна настилка трябва да се изградят и нови тротоари и осветление.

Дончо Барбалов, зам.-кмет на София: "Ще има нови тротоари, защото знаете, че там не във всички участъци имаше тротоари, ще имаме осветление, така че ще придобие един съвсем приветлив вид този участък."

Започна монтирането на новия релсов път по булевард "Витоша" в квартал "Иван Вазов". Там отворени за движение са по едно платно в посока от източната страна до края на юли. След това ще се ремонтират и те, а движението ще се премести по ремонтираната половина на булеварда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ангел Джамбазки: Политиката на френското правителство е неразумна
​Ангел Джамбазки: Политиката на френското правителство е неразумна
Димо Гяуров: Световните лидери може да докарат света до етнически сблъсък
Димо Гяуров: Световните лидери може да докарат света до етнически сблъсък