НОВИНИ

Нова версия за наводнението в Бургаско: Язовир "Чотората" не е бил изпуснат

Появи се нова версия за наводнението, довело до трите жертви в Бургаско. Язовирът "Чотората" край село Трояново не е изпуснат преди дъждовете.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Десислава Петкова
18:34, 27.10.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Димитър Мутафов - собственик на язовир "Чотората": В язовира имаше, той беше изпуснат с подготовка за този дъжд 2-2,50, не повече от 2,50 метра в най дълбоката си част и поради падналия голям дъжд отгоре язовирите-първи, втори и трети мисля, че са скъсани и към три и нещо идва приливна вълна, която носи със себе си всички тия драки, клони и дървета и се е получило това скъсване, дотогава преливника е поемал цялата вода и е нямал никакви проблеми.

Най-голямата трудност пред хората е възстановяването на домовете. За пенсионерите сигурно е най-трудно. Но какво се случва с хората, които се занимават със земеделие и се събудиха с унищожени стопанства?

Атанас Вълков - земеделски производител: Мога да ви кажа,че един блок от 550 декара, според мен 350-400 декара няма да се възстановят,защото и в момента лежи вода и има нанос върху посевите... губим поне 200 тона пшеница там и ако сметнем,че е по 300 лева тона ѝ, оценете колко лева губим,само от това, което се вижда от блока за който ви говоря.
Петър Славов - собственик на фурна: Материално пострадахме доста, благодарни сме, че сме живи и здрави, къщата има доста щети-мази, гараж, три коли са удавени, даже още 2-3 има там съм вече закарал да се чистят, да се мият
Николай: Кошмар, в общи линии кошмар. Всичко се унищожава.
БНТ: Вие как пострадахте? - С животни, с фураж и двора ми. Общо взето по-малко съм пострадал от другите, но пак боли много.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В италианския град Падуа започна голям търговски панаир на стари коли
В италианския град Падуа започна голям търговски панаир на стари коли
Стратегия за сигурност ще се бори с престъпността в район Красна поляна
Стратегия за сигурност ще се бори с престъпността в район "Красна поляна"