НОВИНИ

Новата мания Pokemon Go идва в Европа до дни

Nintendo предизвика истински фурор с играта Pokémon GO, която излезе на пазара в САЩ, Австралия и Нова Зеландия на 7 юли. Играта е достъпна за iOS и Android и в нея играчите залавят малките чудовища, като се движат в реалния свят. Само за два дни играта добави почти 11 милиарда долара към пазарната оценка на Nintendo.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
15:26, 12.07.2016
10708
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
новата мания pokemon идва европа дни

Pokemon Go е новата световна мания. Тя стимулира играчите да ловят покемони като се разхождат в реалния свят. Телефоните проследяват къде ходят и предлагат възможности да заловят малките джобни чудовища и да участват в битките с хора от техния собствен квартал.

Появата на играта повиши само за седмица с цели 25% акциите на производителя Nintendo, а капитализацията на компанията достигна почти 28 милиарда долара. И това при положение, че официално играта е достъпна само в САЩ, Австралия и Нова Зеландия.

Първоначално се смяташе, че заради претоварване на сървърите световната експанзия на Pokémon Go ще се забави, но според The Wall Street Journal, до броени дни тя ще бъде достъпна и за други райони в света, включително и Европа.

Този месец Nintendo ще пусне на пазара и специално устройство, наречено Pokémon GO Plus, което ще се свързва със смартфони чрез безжична връзка. То ще святка и вибрира, за да покаже на хората, че наоколо има истински покемон, а бутон върху него ще дава възможност на хората да го заловят.

Въпреки че играта не е дошла официално в България, от седмица Pokémon Go играят и у нас. Един от вариантите предлага TechRadar. Изтеглянето обаче крие рискове, защото някои от приложенията съдържат вируси.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Направиха най-големия трибагреник за Роженския събор (СНИМКИ)
Направиха най-големия трибагреник за Роженския събор (СНИМКИ)
Стимулират майките да се връщат по-бързо на работа
Стимулират майките да се връщат по-бързо на работа