НОВИНИ

Новата седмица започва със слънчево и топло време

Сутринта в понеделник в източните райони ще се образува краткотрайна мъгла. През деня ще е слънчево, след обяд – горещо. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който привечер ще стихне. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса. В София – около 30 градуса, съобщиха от НИМХ при БАН. Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
22:15, 17.09.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
новата седмица започва слънчево топло време

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен западен, по високите и открити части – силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса.

В сутрешните часове по Черноморието ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност, около и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще е около 1-2 бала.

Във вторник ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат, но все още ще са доста по-високи от обичайните – между 29 и 34 градуса.

През нощта срещу сряда и в сряда в по-голямата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В западната половина от страната температурите ще се понижат, докато в Югоизточна България вятърът ще е от югозапад и ще е все още горещо с температури до 32-33 градуса. Ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми.

В четвъртък ще преобладава облачно време, отново ще има превалявания. В отделни райони ще се развие и купесто-дъждовна облачност и валежите временно ще са интензивни, с гръмотевици. С умерен и силен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фатах приветства решението на Хамас да прекрати разделението на палестинците
Фатах приветства решението на Хамас да прекрати разделението на палестинците
Тереза Мей​ потвърди за поканата за държавна визита на Тръмп във Великобритания
Тереза Мей​ потвърди за поканата за държавна визита на Тръмп във Великобритания