НОВИНИ

Новата седмица започва със слънчево време, след това идват валежи и застудяване

През нощта ще е ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°. Утре ще е слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове над Западна България, а в сутрешните часове в източните райони има условия видимостта да е намалена. През деня ще се появи слаб, в Източна България до умерен южен вятър, с който температурите още малко ще се повишат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
17:45, 17.03.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
новата седмица започва слънчево време идват валежи застудяване

Над планините ще е слънчево, с временни увеличения на облачността над масивите в Западна България. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще остане топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието ще е слънчево, в сутрешните часове има условия видимостта да е намалена. След обяд вятърът ще придобие южна компонента и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от около 14° на север, до 20° на юг. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по Северното Черноморие ще се усили до 3 бала.


Във вторник ще има временни увеличения на облачността, главно в планините и планинските райони ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури слабо ще се понижат.

В средата на седмицата в Западна България отначало от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува сравнително студен въздух. Ще преобладава облачно време. На места, главно в Западна и Централна България, ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, над 1200 м - сняг. Дневните температури, повече в Северна България, ще се понижат. Минималните ще се задържат все още високи.

В четвъртък до края на деня валежите ще спрат, вятърът отново навсякъде ще се ориентира от северозапад. В петък вероятността за валежи е малка, облачността ще е променлива, вятърът - умерен, от северозапад. Ще се понижат минималните температури, дневните слабо ще се повишат. През почивните дни ще е ветровито, по-често със значителна облачност, на места ще има и превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Земетресение със сила 4,5 по Рихтер разтърси гръцкия остров Закинтос
​Земетресение със сила 4,5 по Рихтер разтърси гръцкия остров Закинтос
КПС Варна разгроми Черноморец и вдигна Купата на България
КПС Варна разгроми Черноморец и вдигна Купата на България