Новата сесия на Народното събрание започна с химна на Република България. За първото пленарно заседание за тази година се регистрираха 162 депутати.

Първата точка в дневния ред е по предложение на групата на "Атака" - Проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя /1396-1913/. Втората точка е по предложение на групата на АБВ - първо четене на промени в Наказателния кодекс. Третата точка е предложена от ГЕРБ - Проект за решение, свързан с проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум. По предложение на "БСП лява България" депутатите ще обсъдят Проект за решение за отмяна на решение на Народното събрание за прекратяване изграждането на ядрена централа на площадка "Белене". По предложение на групата "БДЦ-Народен съюз" в програмата е включено и първо гласуване на промени в Гражданския процесуален кодекс.

В програмата за тази седмица са още второто четене на промени в Гражданския процесуален кодекс, в Закона за радиото и телевизията и в Закона за автомобилните превози.

Депутатите ще обсъдят и доклади за дейността на няколко институции.

За 12.00 часа днес е предвиден т.нар. блицконтрол с участието на премиера в оставка и заместниците му.