НОВИНИ

Новата цена на водата в София ще влезе в сила от 1 март

На 28 февруари ще бъде взето окончателното решение с колко ще бъде повишена цената на водата в София. Това става ясно от думите на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов в края на общественото обсъждане на доклада на КЕВР. Той предвижда 18% увеличение на цената на водата. Новата цена ще влезе в сила от 1 март.

bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 03.02.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Комисията за енергийно и водно регулиране проведе днес първо обществено обсъждане на поисканото увеличение на цената на водата.

Федерацията на потребителите заплаши председателя на регулатора Иван Иванов с оставка и се заканиха да организират протести пред сградата, ако той допусне цената на ВиК услугата да скочи от първи март приблизително с 32 стотинки на кубик.

Граждански организации пък определиха новата цена като скалъпена, чиято единствена цел била да покрива изтегления от софийска вода заем от 52 милиона евро и изчислиха, че на година столичани плащат по 3 милиона лева за погасяване на кредита. Представителят на Столична община заяви, че в момента не разработват становище, с което да реагират на така предложените цени.

От своя страна представителите на етажната собственост пък остро негодуваха върху заложената идея колекторски фирми да събирате вземанията. Единствената забележка на синдикатите беше, че при заложена 64 милиона лева печалба заплатите на служителите остават мизерно ниски.

Всички организации и граждани, които се включиха в дискусията, могат да депозират писмено своите становища до Комисията.

В окончателния доклад, който ще бъде разгледан, те ще получат мотивиран отговор, независимо дали предложението бъде прието или не, заяви Иван Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България: 10 януари - 4 февруари 1997 година
България: 10 януари - 4 февруари 1997 година
Министър Семерджиев: Ще търсим правна форма за отмяна на пръстовия отпечатък
Министър Семерджиев: Ще търсим правна форма за отмяна на пръстовия отпечатък