НОВИНИ

​Нови атаки край Триполи

В околностите на Триполи се разразиха тежки сражения, включващи самолетни атаки, заяви официалният представител на Либийската национална армия (ЛНА) Ахмед ал-Мисмари на пресконференция в Бенгази.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:45, 20.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света
​нови атаки триполи

"Ожесточени битки се провеждат в покрайнините на Триполи, особено в района на Ал-Сауани, Ал-Касарат и Ал-Азизия", каза Ал-Мисмари пред Риа Новости. Според него силите, контролирани от ЛНА в Триполи се опитват да атакуват частите на силите под командването на Хафтар в южна и източна посоки. Правителствените сили се опитаха да контраатакуват армията на Хафтар при Триполи.

По-рано официалният представител на операцията "Вулкан на гнева" Мустафа ал Мехей каза, че въоръжените части на правителството на националното съгласие се опитват да контраатакуват позициите на силите, контролирани от маршал Халифа Хафтар в някои предградия на Триполи.

;

Командирът на Либийската национална армия генерал Халифа Хафтар на 4 април нареди на силите си да започнат офанзива срещу Триполи, за да освободят страната от „терористи“. Армията на Хафтар установи контрол над градовете Гариан и Сурман на юг от либийската столица. Въоръжените формирования, верни на правителството в Триполи, обявиха началото на операция „Вулкан от гнева“ срещу силите на Хафтар.

Според Световната здравна организация, броят на загиналите в Либия от момента на възобновяване на бойните действия е нараснал до 220 души, 1066 са ранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помпео​ разговаря с кандидатите за президент на Украйна Порошенко и Зеленски
Помпео​ разговаря с кандидатите за президент на Украйна Порошенко и Зеленски
​В Австрия издадоха наръчник за срещи с крави на алпийски пасища
​В Австрия издадоха наръчник за срещи с крави на алпийски пасища