В околностите на Триполи се разразиха тежки сражения, включващи самолетни атаки, заяви официалният представител на Либийската национална армия (ЛНА) Ахмед ал-Мисмари на пресконференция в Бенгази.

© БГНЕС

"Ожесточени битки се провеждат в покрайнините на Триполи, особено в района на Ал-Сауани, Ал-Касарат и Ал-Азизия", каза Ал-Мисмари пред Риа Новости. Според него силите, контролирани от ЛНА в Триполи се опитват да атакуват частите на силите под командването на Хафтар в южна и източна посоки. Правителствените сили се опитаха да контраатакуват армията на Хафтар при Триполи.

По-рано официалният представител на операцията "Вулкан на гнева" Мустафа ал Мехей каза, че въоръжените части на правителството на националното съгласие се опитват да контраатакуват позициите на силите, контролирани от маршал Халифа Хафтар в някои предградия на Триполи.

Продължава битката за Триполи

Продължава битката за Триполи

Близо 150 души са загинали, а над 600 са ранени от началото на битката за Триполи преди 10 дни. Информацията е на СЗО, но не се уточнява дали става ду...

Командирът на Либийската национална армия генерал Халифа Хафтар на 4 април нареди на силите си да започнат офанзива срещу Триполи, за да освободят страната от „терористи“. Армията на Хафтар установи контрол над градовете Гариан и Сурман на юг от либийската столица. Въоръжените формирования, верни на правителството в Триполи, обявиха началото на операция „Вулкан от гнева“ срещу силите на Хафтар.

Според Световната здравна организация, броят на загиналите в Либия от момента на възобновяване на бойните действия е нараснал до 220 души, 1066 са ранени.