НОВИНИ

​Нови два урагана застрашават Карибите

Нови два урагана набират сила и наближават от две страни Карибския басейн. Ураганът "Хосе", който се намира в Атлантическия океан, се усили до трета категория със скорост на ветровете 195 км/час. От другата страна на мексиканския залив е ураганът "Катя", който за момента е от втора категория и заплашва западния мексикански щат Веракрус. Междувременно ураганът "Ирма" продължава опустошителното си движение, отнемайки живота на повече от десет души.

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 08.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

В момента "Ирма" преминава край северните части на Доминиканската република и Хаити, където предизвика наводнения. Очаква се стихията да достигне северната част на Куба тази вечер или утре сутрин, а оттам да продължи към югоизточното крайбрежие на САЩ, където ще удари първо Флорида, а след това Джорджия и Южна Каролина. Милиони жители се евакуират принудително, а други се изнасят доброволно към по-безопасни места.

Ето как се готвят за урагана българи в Куба и южните щати.

;

Макар да няма пряка заплаха за кубинската столица, хората там се запасяват с вода и храна. Българинът Самуил Цеков, който живее в Хавана разказа, че властите в Куба са евакуирали хората от северозападната част на страната.

Притеснени от стихията са и в Маями. Бела Белчева споделя, че от няколко дни хората там се запасяват с продукти от първа необходимост. Предприети са и мерки, ако "Ирма" премине през града.

Ураганът Ирма е най-мощната буря преминавала през Карибския басейн от години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тероризмът е най-големият страх на германците
Тероризмът е най-големият страх на германците
Хор Дунавски звуци в Русе набира нови хористи
Хор "Дунавски звуци" в Русе набира нови хористи