НОВИНИ

Нови епизоди на "5 минути София"

Премиерата на новата поредица "5 минути София" очарова зрителите в кино "Одеон". Този път тя е посветена на музеите на столицата.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
07:00, 06.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

В поредицата се преплитат история и любопитни факти от миналото ни, представени в 3D изображения. Кратките филмчета разказват как са открити едни от най-интересните артефакти в "Музея за история на София", Националния исторически музей и Археологическия музей. Историята на Вълчитрънското съкровище и откриването на бронзовата глава на Севт III също намират място в новите епизоди. Телевизионната премиера на "5 минути София" започва тази събота в предаването "Отблизо" с Мира.

Камен Воденичаров - продуцент: Вдъхнови ни това, че ние не познаваме много добре огромното богатство, което имаме. Това, което се намира в музеите, преминаваме покрай него като едни предмети потънали в прах, а те са живи, защото са свързани с открития и с хора, които са ги притежавали и са най-малкото безкрайно интересни. Трябваше да го популяризираме. Имаме и традиция в националната телевизия, малките филмчета се излъчват и по различно време в БНТ Свят, БНТ2, БНТ HD. От началото на нова година, след като приключи кампанията по представянето на всяко едно епизодче по отделно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна е готова за преговори с ЕС и Русия за газовите доставки
Украйна е готова за преговори с ЕС и Русия за газовите доставки
Реформаторите и ГЕРБ ще търсят допирни точки за евентуален трети мандат
Реформаторите и ГЕРБ ще търсят допирни точки за евентуален трети мандат