НОВИНИ

Нови избори в село Бачково

На 13-ти март в две села в Пловдивска област ще има нови местни избори, тъй като на предните два тура не беше избран кмет. Това са хисарското село Ново Железаре и асеновградското Бачково. Кандидатите и на двете места получиха по равен брой гласове. Дни преди вота екип на БНТ посети Бачково.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
21:49, 05.03.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

В село Бачково живеят 250 души, повечето от тях възрастни хора. Въпреки че се намира в подножието на Бачковската Света обител тук туризмът е слабо развит.

Елена Гитева: Има един статут за Бачковския манастир като туристически обект и там се вливат доста средства докато тук в селото няма никакви средства, защото нашето село няма статут на туристически обект.
Йорданка Воденичарова, жител на село Бачково: Искаме приходите, които постъпват от това да си постъпват в нашата община, за да може да си използваме тези средства за селото, а сега ни ги взима община Асеновград.

В селото няма и работа, казват местните. Малкото останали млади хора работят в заведенията или в хотелите, които са пълни единствено през летния сезон.

Един от основните проблеми на местните хора е шофирането с несъобразена скорост. Тук на няколко места има пешеходни пътеки, но никой не се съобразява с тях.

През населеното място преминава главния път за Смолян.

Елена Гитева: Искаме в селото да се промени трафикът. Да се сложат ограничителни знаци за забрана на разминаване в селото. Да се сложат ограничителни скоростта табели или камери.

След като на двата предни тура в Бачково не беше избран кмет, в неделя хората пак излизат да гласуват. И се надяват този път резултатът да не е равен.

Димитрина Ангелова - кметски наместник на село Бачково: То не може да се каже предварително, но е възможно, но иначе има добра избирателна активност, около 90%.

До момента в Бачково е имало само кметски наместник и сега за първи път ще има кмет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Библиотека на колела
​Библиотека на колела
Сближаване между Иран и Турция
Сближаване между Иран и Турция