НОВИНИ

Нови обиски в Брюксел, търсят двама заподозрени терористи

Специално за NEWS.BNT.BGЗаподозрян терорист беше убит при белгийско-френска операция в Брюксел. Двама други заподозрени са на свобода и се издирват. При престрелките бяха ранени трима белгийски и един френски полицай.

Владислав Велев
от Владислав Велев
22:50, 15.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Убитият е непознат на полицията, т.е. досега - поне според първоначални данни - срещу него не са провеждани антерористични мероприятия или проучвания. Със сигурност това не е издирваният Салах Абдеслам - белгийски гражданин, смятан за "мозъка" на атентатите в Париж от 13 ноември 2015. Не се съобщава кои са двамата издирвани.

Към 23 ч. българско време започнаха претърсвания на сгради в района на квартала Форе, където по-рано през деня се проведе операцията.

При нея бяха ранени четирима полицаи. Двама от тях вече са изписани от болницата, другите двама остават там за лечение.

По-рано през деня полицията щурмува една от сградите около площад "Сен Дени" в квартала Форе, но - изглежда - там нямаше заподозрени.

Полицията дава оскъдна информация, телевизионните камери се държат на голямо разстояние от случващото се, а гражданите бяха помолени да не публикуват в социалните мрежи данни за действията на полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Промените в Закона за съдебната власт влизат в пленарна зала
​Промените в Закона за съдебната власт влизат в пленарна зала
Връчиха наградите Златна игла - 2016
Връчиха наградите "Златна игла - 2016"