НОВИНИ

Синята зона в Пловдив поскъпва

Цената на синята зона в Пловдив се увеличава на 2 лева от 2 април. Досега за час престой шофьорите плащаха по 1,50 лв. Повишаването е една от мерките на общината в борбата с мръсния въздух и ограничаване на колите в централната градска час.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
09:05, 01.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

С повишението общината цели да разтовари синята зона, за да се осигурят повече паркоместа, а и хората да ползват алтернативен екологичен транспорт. Освен с есемес или закупуване на талони, много шофьори предпочитат да се таксуват сами чрез електронни машини. Те позволяват и по-малък престой.

В синята зона са поставени 23 паркомата, които улесняват шофьорите. От тях може да се закупи талон за 30-минутен престой, който струва 1 лев.

Ненко Калакунов, директор на общинско предприятие „Паркиране и репатриране“: След като водачът се установи в района, в който има паркомат трябва да отиде до паркомата и да реши за колко време трябва да се самотаксува. Дали за 30 мин или за час. Взима си талона и го поставя на предното стъкло на автомобила.

Местната власт възнамерява след време таксуването в синя зона да става изцяло с паркомати. А хората, които продават билети да бъдат преназначени като служители, поставящи скоби на колите на неизрядните шофьори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва национална кампания за кръводаряване
Започва национална кампания за кръводаряване
От днес влиза в сила новият Национален рамков договор
От днес влиза в сила новият Национален рамков договор