НОВИНИ

Нови придобивки за Търговската гимназия в Бургас

В Бургас министърът на финансите Владислав Горанов заедно с кмета Димитър Николов откриха новия спортен салон на Търговската гимназия и чисто нова виртуална счетоводна къща с лицензиран счетоводен софтуер за обучение.

придобивки търговската гимназия бургас
bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 02.11.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Софтуерът е предоставен на учениците от фирма, специализирана в разработването и предлагането на иновативни счетоводни програмни продукти. На въпрос дали е достатъчен срокът за регистрация на новите фискални устройства в НАП, министър Горанов коментира, че срокът за смяна на фискалните устройства е края на март следващата година и всеки, който не изпълни законодателството, ще търпи административни санкции. На среща в НАП с Българския институт по метрология днес е станало ясно, че новите фискални устройства и системи ще бъдат пуснати на пазара в първата десетдневка на декември.

Владислав Горанов, министър на финансите: Наредбата отдавна беше за обществено обсъждане, това обществено обсъждане беше повече от обичайното, така че мисля, че няма да предизвика някакъв драматичен стрес, основният проблем и притеснение, който трябва да имат стопанските субекти, е свързан с това, че новата система за отчетност на оборотите, която вкарваме, ще намали до нула възможността от избягване на отчитането на оборотите. Всъщност вероятно точно оттам идва съпротивата им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виртуозът на цигулката Ара Маликян пристигна за концерт във Варна
Виртуозът на цигулката Ара Маликян пристигна за концерт във Варна
Липса на кворум в НС: Депутатите не успяха да започнат работа
Липса на кворум в НС: Депутатите не успяха да започнат работа