НОВИНИ

Движението по "Патриарха" ще бъде отворено през май 2017 г.

Нови промени в движението в София се налагат заради изграждането на третата линия от метрото. От 7:00 часа тази сутрин движението по булевард "Патриарх Евтимий" е затворено в два участъка - в района на кино "Одеон" и около кръстовището с булевард "Витоша".

bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 27.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От Столична община заявиха, че това ще са последните промени в движението заради изграждането на метрото от "Малък градски театър зад канала" до "Красно село". Променят се маршрути и спирки на част от градския транспорт, от Пътна полиция ще подпомагат движението в час пик, за да няма задръствания.

Заради строителството на метрото зоните за платено паркиране около "Патриарха" временно се закриват. Ще бъдат осигурени допълнителни места по улици, близки до затворените участъци.

Кирил Зайков от столичния "Метрополитен", заяви в пряко включване в "По света и у нас", че временна организация на движението ще продължи в рамките на 14 месеца. Това е времето, през което на Метростанция 9 при "Патриарха" и Метростанция 10 при бул. "Витоша", че бъдат изградени части от конструкциите, включително и покривните плочи, за да се възстанови движението върху тях. Това ще стане до месец май 2017 г.

След това строителството ще продължи с помощта на странични отвори и рампи, ще бъдат довършени изкопните работи и останалата част от конструкциите, оборудването, обзавеждането. Това ще продължи до месец август 2019 г., когато се очаква да бъде пусната третата метро линия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на ДОТИ пристигна пред блока на барикадиралия се бивш полицай
Екип на ДОТИ пристигна пред блока на барикадиралия се бивш полицай
Борисов откри модернизираното летище Безмер
Борисов откри модернизираното летище Безмер