НОВИНИ

Нови работни места в ловешко предприятие до края на годината

Поне 25 нови работни места до края на 2018 г. ще има в община Ловеч. Това обеща специално пред БНТ управител на завод, който се намира много близо до града. През последните години предприятието на д-р инж. Любомир Драганов дава работа на близо 170 човека от Ловеч и областта.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева Оператор: Мирослав Милков
09:42, 13.01.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Миналата година безработицата в Ловеч достигна най-ниското си ниво от години насам като спадна с 6 на сто. Едно от предприятията, които осигуряват работа на хората в Ловешка област, е това на д-р инж. Любомир Драганов.

Той управлява един процъфтяващ бизнес и дава работа на много хора в областта. От 28 човека преди 20 години, когато е създаден заводът, днес те са 170.

Д-р инж. Любомир Драганов - управител на завод в гр. Ловеч: Някъде около 83% от продукцията ни с влакове и шлепове по Дунава заминава за Германия, Австрия, за 13 страни.

Благодарение на иновативните продукти, които произвеждат през последните десет години, ръстът на общата промишлена продукция е нараснал седем пъти. Заводът е единственият производител на хранителни добавки за преживни животни.

За предприятието на първо място са хората, това е причината да няма текучество на кадри. Средната работна заплата е 800 лв.

В предприятието имат и специални мерки за повишаване на квалификацията след завършване на висше образование.

Д-р инж. Любомир Драганов - управител на завод в гр. Ловеч: Ние си създаваме специалистите. Те израстват при нас. Два завода сме в страната, където има екструдиране на хранителни продукти, това е варене под налягане на специални храни. Екструдиристи не могат да се намерят обучени никъде, ако не ги обучим при нас.

Заводът няма достатъчно складова база затова през 2018 планират да строят още. В края на годината те ще открият не по-малко от 25 нови работни места за Ловешка област.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През обектива в Деня на българското кино
През обектива в Деня на българското кино
Как даряваме в последните 10 години?
Как даряваме в последните 10 години?