НОВИНИ

Нови разкрития от разследването на масовата стрелба в Съдърланд Спрингс

Военновъздушните сили на САЩ не са уведомили ФБР, че стрелецът в църквата е осъден за домашно насилие. В неделя уволненият от армията Девин Кели уби 26 души в църква по време на служба. 20 са ранените при нападението. Ива Стойкова с подробностите.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:25, 07.11.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света
разкрития разследването масовата стрелба съдърланд спрингс

Девин Кели, бивш военнослужещ във ВВС на САЩ, е бил осъден през 2012 г. от военен съд по две обвинения в домашно насилие срещу своята съпруга и доведения си син, но тази информация не е била подадена в базата данни на ФБР, както изискват правилата на Пентагона. Освен това по силата на федерален закон е забранено да се продава или предоставя оръжие на осъден за домашно насилие.

Кристофър Комбс, специален агент, ФБР: Знам, че възникват много въпроси относно системата на ФБР - как такъв човек може да има оръжие? Мога да ви кажа, че при четирите проверки в базите данни не е открита достатъчно информация, че този човек притежава огнестрелно оръжие.

Междувременно, хората в Съдърланд Спрингс, където се случи трагедията, още не могат да се отърсят от случилото се.

Сю Сото, сестра на загинала при атаката: Знаете ли, дори не сме си помисляли, че подобно нещо може да се случи в такъв малък град. Тъжно е, защото тук всички се познаваме.

В Съдърланд Спрингс има две газ станции, една поща и няколко стотин жители. Този малък град обаче попадна във фокуса на световните новини, след като в неделя в църквата там Девин Кели застреля 26-ма души.

Това е най-кървавото убийство в съвременната история на щата Тексас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души стреляха по охраната на партийна централа в Гърция
Двама души стреляха по охраната на партийна централа в Гърция
Жилищата у нас - все по-празни, но все по-скъпи
Жилищата у нас - все по-празни, но все по-скъпи