Британските следователи са идентифицирали офицер от руското военно разузнаване като трети заподозрян по случая "Скрипал". Преди това, той беше засечен от сайта за разследвания "Белингкат". Мъжът е агент от ГРУ и както изданието по - рано съобщи е идвал няколко пъти в България, включително дни преди отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 г.

Според сайта "Белингкат", третият заподозрян по случая "Скрипал" е Денис Вячеславович Сергеев, високопоставен офицер от руското ГРУ, дипломирал се във Военно-дипломатическата академия на Русия. Той е работел под фалшива самоличност като Сергей Вячеславович Федотов.

Според "Белингкат", Денис Сергеев е пристигнал в Лондон на 2 март 2018 г. с полет от Москва, няколко часа преди другите двама заподозрени.

На този етап не може да се установи каква е била неговата роля при отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал на 4 март в Солсбъри.

Трети заподозрян за отравянето на Сергей Скрипал

Трети заподозрян за отравянето на Сергей Скрипал

Идентифициран е трети заподозрян за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал. Това съобщава разследващият сайт "Белингкат". Има подозрени...

Както "Белингкат" вече разкри, въпросният трети заподозрян под името Сергей Федотов е идвал в България три пъти. През февруари 2015, след това през април, като точно в деня на отравянето на Емилиян Гебрев е отпътувал от София за Москва с полет през Истанбул. Третото му идване е през май 2015 година.

Бойко Борисов, министър-председател: "Има британски екип на терен. Те водят разследването съвместно с българските правоохранителни органи."

В интервю, дадено в София и публикувано вчера в британския вестник "Гардиан", премиерът Борисов обяви, че у нас има британски екип, който работи съвместно с българските органи.

Бойко Борисов, министър-председател: "От момента, в който чухме думата новичок, незабавно влязохме в контакт с нашите британски партньори чрез всички възможни канали."
Младен Маринов: Разследваме случая „Гебрев” заедно с британските служби

Младен Маринов: Разследваме случая „Гебрев” заедно с британските служби

Разследването по случая „Гебрев” тече съвместно с Великобритания, заяви днес вътрешният министър Младен Маринов след Национално съвещание на ръководн...

След национално съвещание на вътрешното министерство днес, министър Младен Маринов потвърди, че британският екип е у нас от вчера.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: "Важно е, че разследването тече с взаимодействие с тях, тъй като те имат опит и ние сме длъжни да направим с тях това взаимодействие."

Министър Маринов коментира, че не е имало как при влизането на Федотов у нас граничните служби да са знаели дали това е неговото агентурно име. Вътрешният министър не разкри подробности нито за британския екип, нито за срещите на Федотов в България.

Има ли връзка между случая "Гебрев" и случая "Скрипал"?

Има ли връзка между случая "Гебрев" и случая "Скрипал"?

Бизнесменът Емилиян Гебрев за момента не коментира нито изявленията на българските власти, нито публикацията в международния сайт за разследвания "Бел...