НОВИНИ

Нови ремонти на улици и булеварди в София променят движението през лятото

От днес нови ремонти на столични булеварди и улици променят движението в центъра на града. Ще бъде преасфалтирана част от бул. "Васил Левски" и ще бъдат подменени релсите по бул. "България". В същото време продължава и ремонтът на ул. "Граф Игнатиев".

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
09:19, 01.07.2018 (обновена)
5216
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Последно булевард "Васил Левски" е ремонтиран преди около 30 години. Сега за месец ще бъде преасфалтиран участъкът между Софийския университет "Свети Климент Охридски" и бул. "Патриарх Евтимий". Гаранционният срок на ремонта е 5 години. От Столичната община препоръчват обходен маршрут през булевард "Евлоги и Христо Георгиеви".

Първоначално ще се работи в едната лента, като в другата лента движението вече е организирано двупосочно. А в последната събота и неделя на месеца движението ще бъде спряно напълно тук, но за малко.

;

От днес спира и трамвайното движение по бул. "България" заради ремонт на релсите. Движението там ще бъде възстановено в средата на август. Вместо трамваите, общината ще отпусне 6 автобуса.

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта: Маршрутът на заместващата трамвая автобусна линия е от Националния исторически музей през квартал "Борово", по бул. "България" и стига до Петте кьошета, като сме направили всичко възможно автобусната линия да има спирка в максимална близост до метростанция „НДК“, така че хората да могат да се прекачват абсолютно свободно. Интервалът на движение не е променен спрямо този на трамвая.
;

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" върви в срок, въпреки валежите и се очаква да приключи през октомври.

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта: В момента в затворените участъци цялата подземна инфраструктура вече е подменена и съответно се започва изграждането на релсовия път и на настилките.

А до 15 септември се очаква да е готов и подлезът към бъдещата метростанция на "Патриарх Евтимий".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Четирима души са загинали при тежка катастрофа на АМ Тракия край Пазарджик
​Четирима души са загинали при тежка катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик
Канада въвежда мита за американски стоки, а Китай ги намалява
Канада въвежда мита за американски стоки, а Китай ги намалява