НОВИНИ

Нови тапи в София заради строежа на третия лъч на метрото

Силно затруднен трафик в центъра на София от утре. Заради строежа на метрото се затварят ключови кръстовища и булеварди.

Александър Марков
от Александър Марков
17:57, 21.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Движението ще бъде усложнено на кръстовището на бул. "Цар Борис Трети" и "Гоце Делчев", където ще се строи метростанция и кръстовище на две нива. Затворена за движение ще е ул. "Житница" и бул. "Гоце Делчев", но самото кръстовище с "Цар Борис" няма да се затваря.

И още промени: автомобили няма да се движат и по бул. "Патриарх Евтимий" в два участъка: на кръстовищата с бул. "Витоша" и "Васил Левски". За да поеме трафика, бул. "Васил Левски" до НДК става двупосочен. Промените ще са в сила в следващите 2 години, обясниха от Столичната община.


Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта: Още веднъж, като апел към гражданите на София и гостите, ако не се налага да преминават през тези участъци, пак да кажем, кръстовището на "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий", "Витошка", съответно "Гоце Делчев" и "Цар Борис Трети" - съответно да се потърсят алтернативни трасета за движение.

инж. Стоян Братоев, директор на "Метрополитен": Бул. "Патриарх Евтимий в участъка от "Раковска" до "Витошка" става двупосочен, така че, който върви по "Витошка", ще може съответно по "Фритьоф Нансен" или по "Раковска" да ползва движението.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меглена Кунева: Новият закон за образованието дава свобода на учителите
Меглена Кунева: Новият закон за образованието дава свобода на учителите
Детска градина „Чайка” - готова през септември
Детска градина „Чайка” - готова през септември