НОВИНИ

Нови три ареста по делото "Арабаджиеви", иззети са още 500 000 лв.

Специализираната прокуратура е иззела нови 500 000 лв. по делото за укриване на данъци пране на пари, по което обвинени са Ветко и Маринела Арабаджиеви, синът им и две счетоводителки. Още трима души са арестувани в хода на разследването. Новината потвърди в кулоарите на Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров.

bnt avatar logo
от екип на "По света и у нас"
11:52, 12.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
три ареста делото арабаджиеви иззети 500 000

Акцията се е провела вчера в Бургас. При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева.

Близо 300 000 лева били в единия от задържаните, който бил свързан с управлението на една от фирмите, чрез които, според разследващите, се източвало ДДС по недействителни доставки към Захарния завод в Пловдив. Останалата част от сумата била в друг пътник в автомобила.

Според информация на "По света и у нас" е засечено, че парите са изтеглени от банка, чийто бандероли били и върху пачките намерени в трезорите, наети от сина на Арабаджиеви - Вълчо. Прокуратурата решава дали да повдигне обвинения на новите задържани.

А на твърдението на адвоката на сем. Арабаджиеви, че вероятно те ще се върнат скоро в България, в кулоарите на парламента главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата не приема уведомления казани пред микрофоните, а по реда на НПК. И увери:

Сотир Цацаров, главен прокурор: Предприети са всички действия по реда на международната правна помощ за установяване на тяхното местонахождение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилват мерките за сигурност около училищата за първия учебен ден
Засилват мерките за сигурност около училищата за първия учебен ден
Петролът поскъпва заради урагана Флорънс
Петролът поскъпва заради урагана Флорънс