НОВИНИ

Нови задръствания в София заради строителството на метрото

Нови задръствания в София заради строежа на третия лъч на метрото. От днес започна цялостната реконструкция на улица ,,Житница". От Столична община очакват движението между кварталите ,,Овча купел" и ,,Красно село" да бъде затруднено. Оттам съветват да се избягват маршрутите през "Житница" и кръстовището с "Цар Борис III" .

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:42, 11.06.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Подготовката за ремонта на улица ,,Житница" започна тази сутрин. В района бяха поставени ограждения и допълнителни пътни знаци. От общината заявиха, че шофьорите ще усетят ремонта от утре, когато влизат в сила промените в движението и започва същинската работа.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ремонтът включва цялостна подмяна на настилките, нови тротоари, ново осветление, в същото време се работи и по земното преминаване на "Цар Борис III" на "Красно село".

Ремонтът на отсечката, която е с дължина 1 километър, ще премине на три етапа. Първо ще бъде спряно движението в южното платно в участъка от улица ,,Съвет на Европа" до ,,Коломан", а след това до ,,Овча купел".

Инж. Кирил Зайков, зам.- изпълнителен директор на ,,Метрополитен София": Като цяло ремонтът е предвиден да приключи след три месеца. Надявам се булевардът да бъде обновен до средата на месец септември.

Ремонтът е заради изграждането на третия лъч на метрото между бул." Владимир Вазов" и "Овча купел".

Първите 8 метростанции от третата линия ще бъдат пуснати на два етапа до края на 2019 г.

Третият лъч на метрото трябва да превозва между 120 и 150 хиляди пътници дневно. Линията ще спести на града около 90 000 тона вредни емисии.

От столичния метрополитен заявиха, че работата върви в срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекратяват разследването срещу журналиста Иван Голунов
Прекратяват разследването срещу журналиста Иван Голунов
Руски изтребители прихванаха разузнавателни самолети на НАТО над Балтийско море
Руски изтребители прихванаха разузнавателни самолети на НАТО над Балтийско море