НОВИНИ

„Новините на зрителите през 2015 година”

От днес на обиколка в страната е пътуващата изложба на БНТ 2 - „Новините на зрителите през 2015 година”. Със снимки от репортажите ще припомним знакови събития от изтичащата година за всеки от регионите на Пловдив, Благоевград, Варна и София. Първата спирка на изложбата е в Русе. Тя е подредена в "Канев център".

bnt avatar logo
от Венета Николова
18:36, 14.12.2015
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Акцент в изложбата е кампанията на БНТ 2 „Купувам българско”, която продължава вече втора година. В новините ви показахме и десетки нерегламентирани сметища, за да накараме кметовете да ги премахнат. Бяхме по улици и площади заедно с протестиращите – за русенци знаков беше екопротестът срещу замърсения въздух. Помогнахме и на много хора да решат проблемите си, достигайки и до малките населени места.

„Новините са написани от зрителя и за зрителя. Радвам се, че има екипи от цялата страна, които отговарят на сигнали на обикновените хора”, сподели Гергана Илиева.

„И макар да сте критични, аз адмирирам това, ви пожелавам все така да работите за решаване на проблемите на хората и да бъдете критични към нас”, каза пред камерата на БНТ 2 областния управител на Област Русе Стефко Бурджиев.

Специален акцент в изложбата е поредицата „Търси доброто”, защото освен протести, престъпления и природни бедствия, около нас се случват и хубави неща, които трябва да бъдат показвани.

От Русе изложбата ще отпътува за Пловдив, където ще е на 22 декември. Във Варна ще бъде на 29 декември, в Благоевград - на 4 януари. догодина, а на 11 януари ще бъде подредена във фоайето на Националния дворец на културата в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошата инфраструктура отблъсква туристите
Лошата инфраструктура отблъсква туристите
Над 250 са свободните работни места в бюрото по труда в Благоевград
Над 250 са свободните работни места в бюрото по труда в Благоевград