Шестимата нови министри в гръцкото правителство положиха клетва пред президента Прокопис Павлопулос в присъствието на премиера Алексис Ципрас.

© БГНЕС

Йоргос Катругалос е новият външен министър на Гърция на мястото на Алексис Ципрас, който, освен премиер, беше и ръководител на гръцката дипломация.

На позицията алтернативен министър по европейската политика е Сия Анагностопулу, член на СИРИЗА, която е и докладчик по законопроекта за ратифициране на Договора от Преспа, когато беше представен в гръцкия парламент.

От другите промени в гръцкото правителство, вместо Катерина Нотопулу, която е кандидат за кмет на Солун от СИРИЗА, заместник-министър на вътрешните работи, отговорен за Македония и Тракия, е Елефтерия Хазигеоргиу.

Насос Илиопулос, от заместник-министър на труда и социалната защита, е кандидат за кмет на Атина, така че на негово място идва Консантинос Баркас.

Има и промени в Министерството на транспорта и инфраструктурата, където заместник е Танос Мораитис, а в Министерството на миграционната политика заместник-министър е Ангелос Толкас.

Депутатският имунитет беше премахнат в Гърция

Депутатският имунитет беше премахнат в Гърция

Гръцкият парламент гласува промяна в няколко члена на Конституцията, което ще улесни съдебното преследване срещу корумпирани политици, съобщиха от каб...